Redscale Film Nasıl Yapılır ?

Analog fotoğrafçılığa merak salanların hemen hemen hepsin de farklı filmleri deneme isteği her zaman olmuştur. Özellikle bu deneyimi genelikle bayat filmler alarak veya aldıkları filmlere farklı kimyasallar ekleyerek farklı sonuçlar alabilmektedirler.

Redscale  FilmNedir ?

Redscale film, normal bildiğimiz filmin arka yüzünü kullanarak elde ettiğimiz bir film türüdür. Normal bir filme göre kızıl veya kırmızı tonlara sahip olmanızı sağlamaktadır. Günümüzde lomography film üreticisi redscale ismi altında film üretip satmaktadır. Fakat film piyasa fiyatları göz önüne alındığında ne yazık ki kullanıcıları fiyat yönünde memnun etmemektedir.


Eğer redscale film denemek istiyorsanız ve bunu daha ucuz maliyetler ile gerçekleştirmek istiyorsanız, bunu ev ortamında bayat veya taze 35mm renkli bir film ile gerçekleştirebilirsiniz.

Redscale Film Nasıl Yapılır ?

Bunu yapabilmeniz için öncelikle bu video'yu izleminizi öneririz. Redscale Video buradan da anlaşılacağı gibi tek yapılan işlem standart 35mm filmi, diğer film kasetine ters yüzünü yapıştırarak geri sarıp, bu şekilde pozlamaktır.

Bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken karanlık oda yada ortamda olmasıdır. Bunu gerçekleştirdikten sonra makinenize filmi takıp çekemeye başlayabilirsiniz. Fakat  dikkat etmeniz gereken bir diğer konu  kullandığınız film 200 iso ise 50 iso'da , 400 iso ise 100 iso'da , 800 iso ise 200 iso'da pozlayın. Bu değerlere uymaz iseniz çektiğiniz kareler normalden daha karanlık çıkacaktır.