Portre Çekerken Kullanılan 5 Farklı Yöntem

1-Modelinizden Uzun Bir Düşünceye Dalmışcasına Bakmasını İsteyin

Kısık veya tamamen kapalı gözler portrelerinize farklı bir hava katacaktır. Özelikle çoğumuzun bildiği gibi farklı yönlere bakmak da bu duyguyu elde etmenizi sağlayacaktır.


2-Parlak Güneşten Yararlanın

Güneş portrelerde daha yumuşak tonlar almanızı sağlar. Hatta ters ışık olarak kullandığınızda farklı bir atmosfer yaratır. Ters  ışık , ışık sertliğine göre fotoğraflarınızda ton farklılıklarına neden olacaktır. Buda farklı bir fotoğraf elde etmeniz için yeterlidir.


3- Portrede kadrajınızı köşeye göre yapın

Genelde portresi çekilen kişiler kadrajda ortada yer almaktadır. Portrelerinizi farklılaştırmak için portresi çekilen kişiyi köşede olacak şekilde fotoğraflamaya çalışın. Farklı tarzda portreler elde edebilirsiniz bu yöntem ile.


4- Yüksek açılı fotoğraf çekmeye çalışın

Bu açıdan çekilen fotoğraflar özellikle göz ve yüz bölgesi hatlarını daha fazla ön plana çıkarır. Özelikler baş kısmının net vücudun flu olarak çıkması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.


5- Komik detaylar ekleyin

Farklı objeleri portre çekimlerinde kullanmak sizlere farklı bir bakış açısı ve daha eğlenceli fotoğraflar çekmenize olanak sağlayacaktır. Bazen ciddiyetten uzaklaşmak hiç de fena olmuyor.



www.lomography.com