Sonbaharda Siyah Beyaz

Sıcak ve çarpıcı renklerin ağırlıkta olduğu bir yazdan her zamanki gibi yavaş yavaş kahverengine dönen doğanın renk tonlarına ve doğanın bir kaç ay önceki canlılığı nasıl dramatize ettiğine bir kez daha tanık oluyoruz bu sonbaharda da.


Eminim  bir çoğumuz siyah beyaz fotoğrafların renkli fotolara oranla çok daha fazla dramatik olduğunu biliyoruzdur. Özelikle sonbahar ve kış aylarında yağmurlarında başlamasıyla siyah beyaz fotoğraflara bu etkenler çok daha fazla olumlu etki yapmakta fotoğraf açısından. Diğer yandan ise evet soğuk ve yağmur fotoğraf çekmeyi zorlaştıran etkenlerden bazılarıdır. Bahar ve yaz koşullarına göre daha zor oluyor fotoğraf çekmek. Ama sonuçlar ise son derece güzel olmakta doğru kareler çekildiğinde.


Olumlu yönlerine gelecek olursak kurumuş yaprakların savrulduğu yollar, yapraklarını dökmüş ağaçlar ve buna eşlik eden yağmurlar siyah beyaz fotoğraflar çekmek için çok güzel sebeplerdir. Birde insanların giyim tarzları özellikle sonbahar konseptine uygun retro veya başka deyişle vintage kıyafetler siyah beyaz fotoğraflarınızı çok güzel bir atmosfere sokacaktır.

Fotoğraflar: www.lomography.com 'dan alınmıştır.