Piyasada Bulunabilen Renkli Fujifilm Film Çeşitleri

Fuji Superia 200  

Fuji Superia 200 iso ya sahip olduğundan genellikle açık havalarda ve dışarıda kullanılan bir filmdir. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz ve fiyatı da çok fazla cep yakmayan türdendir. Orta düzeyde gren'i vardır. Yeşil tonların biraz daha baskın geldiği söylenmektedir.




Fuji Superia X-Tra 400  
Fujifilm'in bu filmi daha çok kapalı havalarda ve uygun ışığın bulunduğu iç mekanlarda kullanılmaktadır. 400 iso aralığında tercih edilen bir filmdir. Sonuçları son derece tatmin edicidir. Piyasada kolaylıkla bulacağınız bir filmdir fakat ücreti 200 isoluk superia'ya göre daha pahalıdır.



Fuji Superia X-Tra 800  

Fujifilm'in bu filmi daha çok kapalı havalarda,akşam havanın yeni kararmaya başladığı ve uygun ışığın bulunduğu iç mekanlarda kullanılmaktadır. 800 iso aralığında bulunan bir iki filmden biridir. Artık film üreticileri hepimizin bildiği gibi çok fazla film üretmemektedirler. Bu yüzden üretilen filmlerde genellikle 100-200 aralığında olmaktadır. Fuji X-Tra 800 kullanıcısını üzmeyen doğru ışıkta gerçekten güzel sonuçlar alınabilen bir filmdir. Fiyatı 200 ve 400 iso aralığındaki filmlere göre daha pahalıdır. İso arttıkça fiyat yükseliyor gibi bir algı oluşmasın bunun nedeni tamamen daha az üretilmelerinden kaynaklıdır.