Film Fotoğrafçılığı İçin 10 Güzel Madde

Film fotoğrafçılarının hemen hemen hepsinin benimsediği 10 maddeyi sıraladık. Bakalım bu maddeler sizi film fotoğrafçılığını sevdirebilecek kadar yeterlimi ?



1-Fotoğraf çekerken daha bilinçli düşünürsünüz her önüne geleni çekmezsiniz.

2-Renkler kullandığınız filmlere özgü olarak değişir. Renklerdeki doğallık size film fotoğrafçılığına daha fazla bağlar.

3-Fotoğraf makinesinin işleyişi hakkında daha fazla teknik bilgiye sahip olursunuz, daha öğreticidir.

4-Fotoğraf çekerken sıradan kareler yerine sıradışı kareler çekmeye daha fazla özen gösterirsiniz.

5-Kullandığınız kameranın görüntü işlemcisi kalitesi, otofokus hızı, iso başarısı gibi dijital fotoğraf makinelerinin genellikle birbirlerine karşı üstünlük kurduğu bu tanımlamalara maruz kalmazsınız.

6-Çektiğiniz fotoğraflar birbirleriyle daha tutarlıdır. Dijital fotoğraf makinelerindeki gibi fotoğrafa fotoşop yapmak yerine dışarı çıkıp fotoğraf çekmeye vaktiniz kalır.

7-Dinamik aralık ve gölge detayları film fotoğrafçılığının en gözde ikilisidir.

8-Çektiğiniz kareler sizlere daha bir anlamlı görülür. Eğer birde film banyonuzu kendiniz yapıyorsanız bu anlam dahada artar.

9-Çoklu pozlama tekniği ile çok farklı fotoğraflar çekebilirsiniz ve bunlara hiç bir dijital müdahale etmenize gerek kalmadan.

10-Elektronik kavramlardan uzaklaşırsınız. Piliniz belki senede bir kere biter yada bitmez veya yağmur kar gibi doğal olaylar sizi korkutmaz fazlasıyla. Sadece fotoğrafa odaklanırsınız.