Zenit Fotoğraf Makineleri Hakkında ?

Zenit fotoğraf makineleri hepimizin bildiği gibi piyasada çokça bulunan ve genellikle ailelerimizin fotoğraf makineleriyle tanışmasını sağlayan ilk analog makinelerden biridir. Peki gerçekten nedir ? Zenit fotoğraf makinesinin bu kadar fazla tutuluyor olması ve aradan geçen uzun zamana kadar hala piyasada bulunabiliyor olması.

Öncelikli olarak Zenit fotoğraf makineleri, diğer rakiplerine oranla Nikon, Canon gibi çok daha ucuza bulunabilmekteydi piyasada ve hatta şuan analog fotoğraf makineleri arasında bu kıyaslamaya bakarsak hala daha rakiplerine oranlar fiyatları çok daha uygun diyebiliriz.

Peki fiyatları bu kadar uygun olmasına karşın performansları nasıl ?

Performans konusunda Zenit fotoğraf makineleri gerçekten büyük fotoğraf makinesi üreticilerinin piyasada bulunan fotoğraf makineleriyle fotoğraf kalitesi açısından yarışır düzeydeydi ve hala daha öyle. Evet gövde kaliteleri mekanik olarak çok kaliteli olmasalar da üretmiş oldukları başarılı rus lensleri ile bu açığı kapatabiliyorlardı.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi mekanik olarak Zenit fotoğraf makineleri çok sağlam değiller özellikle perde konusunda dikkat edilmesi gereken fotoğraf makinelerinden biridir. Diğer bir konu ise genellikle pozometreleri çalışmamaktadır. Bu konu analog fotoğraf makinesi kullanmaya başlayan kullanıcılar için sorun teşkil edebilir. Bir fotoğrafın ne çok karanlık nede çok aydınlık çıkmaması için doğru ışıkta doğru enstantane hızıyla pozlamamız gerekir. Bu yüzden Zenit fotoğraf makinelerinde perdenin sağlamlığından sonra ikinci kontrol etmemiz gereken yer pozometresidir. Bu konu ile ilgili sitemizde yer alan analog fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat edilmeli ? başlıktan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Peki Hangi Modeli Almalıyız ?

Zenit analog fotoğraf makineleri özellik olarak genellikle birbirlerine benzemektedirler. Ana farklar çok fazla olmamakla birlikte üretim yıllarına göre değişmektedir. Bu yüzden sağlam olan her zenit fotoğraf makinesi bize analog dünyasında güzel fotoğraflar çekmemiz için fazlasıyla yardımcı olacaktır. Eğer modeller hakkında bilgi almak isterseniz Zenit fotoğraf makineleri başlığı altından bilgi alabilirsiniz.