İlk Dijital Fotoğraf Makinesi

Analog fotoğraf makinelerinin yoğun olarak kullanıldığı dönemlerden biri olan 70-80 yılları, fotoğraf makinesini daha teknolojik yapabilmek adına bazı çalışmaların yapıldığı dönemlerden biriydi. Nasıl 90'lı yıllarda manuel lensler yerlerini yavaş yavaş oto fokus'lu lenslere bıraktıysa 70-80 yılları arasında mühendisler şuan günümüzde dijital olarak kullanılan fotoğraf makinelerinin ilk temelini atmak için çalışıyorlardı.
Yukarıda gördüğünüz cihaz günümüzde kullanmakta olduğumuz dijital fotoğraf makinesinin atası olan ve mühendisler tarafından üretilmiş olan ilk dijital fotoğraf makinesi ünvanını taşımaktadır. 1975 yılında kodak firmasında çalımakta olan Steve Sasson adlı mühendis tarafından geliştirildi. Yaklaşık 4 kg ağırlındaydı ,çözünürlüğü 0,01 mega piksel olan bu dijital kamera'nın fotoğraf çekmesi 23 saniye kadar sürüyordu. Ve çekilen bu fotoğraf siyah beyaz olarak üstündeki kasede yazılıyordu.

Bu fotoğraf makinesinin üzerinde Super 8 film kamerasından alınmış bir lens, 16 adet NİCD pil, kaset kayıt cihazı, dijital voltmetreden alınan analog-dijital dönüştürücü, ve son derece deneysel olan CCD görüntüleme alanı kullanılmıştır. Daha sonra bu CCD sensörler dijital fotoğraf makinelerinde sıklıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Çekilen fotoğrafları göstermek için ise, kasetler bilgisayar yardımıyla televizyona bağlanıyordu ve görüntü bu şekilde gösteriliyordu.Yukarıdaki fotoğraf da bunun bir örneğini görebiliriz. Motorola Exorciser 8 bitlik ilk bilgisayar örneklerinden.

Günümüzde de görüdüğümüz gibi  40 yılda fotoğraf makineleri teknoloji ne kadar farklı boyutlar kazanmış durumda. Teknoloji çoğu insanın hayatını kolaylaştırdığı tabi ki yadırganamaz ama bazı insanlar için hala analog fotoğraf makinesi kullanmak gerçekten hala büyük bir keyif.